torsdag den 11. november 2010

Flere forsøg......og gode råd ønskes....

Jeg købte forleden ind til at skulle prøve at brodere....
.(har aldrig prøvet det......)
men kunne godt liiiige bruge et par gode råd !
1. startes der fra midt eller......?
2. bruges alle tråde eller deles.......?
3. laves hele krydset med det samme eller syes halve og den anden halve på vejen tilbage........?
andre gode råd modtages med kyshånd....Har downloaded mønsteret på disse fantastiske ballerinasutsko........ både de hæklede og de strikkede,   men på engelsk :(.......  og fagudtryk på engelsk !!??!!     .........   troede bare lige det kunne oversættes...... hvis du  har  "købt" mønster til disse og fået oversat eller kan hjælpe..... ville det være skønt......
har nemlig købt garn i dag......ellers  tror bare jeg forsøger mig frem.......  
                                           tillod mig at låne billedet......her7 kommentarer:

 1. 1. Ja, det er en god ide at starte ca. på midten. Ofte er midten tegnet på mønstret med små pile eller streger så det er lettere at finde. Du kan så finde midten af dit stof ved at folde og evt. markere med en ri-tråd.
  2. Jeg har aldrig oplevet at skulle sy med alle tråde (8?). Oftest står der i mønstret om det er med 1, 2 eller tre tråde. Ofte giver det en god effekt hvis man syer med to forskellige tråde - kan bruges i stedet for meleret tråd.
  3. Da jeg lærte at sy korssting af min mormor for ovre 30 år siden, der lærte jeg at sy halve i rækker, derefter vende og sy den anden halvdel tilbage igen. Det giver det pæneste og mest sammenhængende. Du vælger en farve der er meget af i et område og syer disse sting, du kan sagtens laver "huller" hvor der senere skal være en anden farve. Hullerne skal ikke være mere end 4-5 sting lange. Bagsidetrådene bliver så syet med ind når du senere syer hullerne til.

  Min mormor sagde også: Det skal være næsten ligeså pænt på bagsiden som på forsiden, så jeg lærte at være omhyggelig med start og afslutning - ikke noget med knuder, men en tråd fæstnes under tidligere syede sting.

  Andre kan have andre metoder...

  SvarSlet
 2. Hov - jeg glemte: Jeg kan se at du har syet det med broderiramme. Det går hurtigere hvis du bare holder det i hånden, så kan du meget let lave op-ned-sting i en arbejdsgang og så bliver dine halve kors lavet lynhurtigt!

  SvarSlet
 3. Med hensyn til engelsk/dansk strikkeudtryk...måske du kan have glæde af denne side .

  http://www.viv.dk/Dictionary/engelskdansk.htm

  SvarSlet
 4. Hejsa.
  Må sige at Marie har beskrevet det fint, men bliver du ved med at være usikker er du velkommen til at køre de små 18 km op til mig og jeg forsøger at lære dig det :-)
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 5. Tak for din kommentar til mit indlæg;o) Jeg store torsk kom så lige til at trykke på delete i stedet for publish... Men jeg ville altså lige takke dig og sige, at jeg nåede at læse den, før jeg slettede den ved et uheld...

  SvarSlet
 6. Hej Marianne.
  jeg plejer at starte i et hjørne, så er jeg sikker på at der er plads til hele broderiet og ikke ender med at " mangle stof "
  Med hensyn til at dele eller ej, så syntes jeg det er lidt forskelligt. Det kommer an på hvad du broderer med og hvor fintmasket dit broderestof er. Men det sparer jo garn hvis du deler :-)
  Jeg syntes broderiet bliver mest jævnt i strukturen hvis du først broderer en stribe med det halve kryds og så laver den anden halvdel på vej tilbage ( jeg håber det gav mening )
  Tak fordi du vil følge med på min blog, det er jo fantastisk med alle de nye bekendskaber. Held og lykke med broderiet.

  SvarSlet
 7. hej alle
  Tusind tak for rigtig gode fif ♥.....
  syr liiige mine forhåbentlig nye sutsko sammen og så er det i gang med nål og tråd.....
  - måske det er bedst at starte op i dagslys :)
  men tusind tak alle...
  kh

  SvarSlet