torsdag den 17. oktober 2013

Himmel og hav ....

blev foreviget forleden - men billederne nåede ikke længere ...
Mandag var det, det mest fantastiske vejr - endda for varmt til ulden strik ... -men jeg havde bestemt mig for kaffe - kage og billeder i solen  ....

Desværre kom en trist telefonsamtale imellem, og foto-sessionen blev ikke til mere end ét .... det kan det ellers godt være sjovt med brug af selvudløserknappen på kameraet :) - hvis man trænger til at få frigivet lidt endorfiner :) - men humøret var ikke lige til det :( ....
- det kan være ellers ret morsomt at se hvad kameraet fanger i farten - især hvis man skal løbe langt og så stadig være klar til et fint billede :) ....  - men telefonopkaldet fortalte, at min søde gamle mormor var gået bort  :( .... efter tid med sygdom ... 
Måske det var lidt ventet, men vi håbede til det sidste :(  ....

 Kaffen og kagen blev indtaget uden at sanse, - imens tanker førte mig tilbage til dejlige stunder i min mormor's selskab ..

- flere billeder blev taget senere på dagen af ældste-sønnen, - men det blev humøret ikke meget bedre a' ....


- et enkelt er taget i eftermiddag, hvor vejret har været til uldent strik ..
 - i mellem byger og grå skyer  - og med en smuk hortensia der minder mig om min mormor's 'farver' ....
I weekenden er der begravelse - jeg ved den bliver svær, - jeg håber på solskin, som da himmel og hav blev foreviget -  min mormor fortjener at få solskin med på vej .... 


Fakta om himmel og hav : 
ca 260 gram garn - og strikket på pind 3 - frem og tilbage og striber for sig selv.
Bundfarven er mørk rullesten højandsuld fra garnudsalg 
220 gram er brugt  - de sidste 40 gram til himmel og hav striberne er fordelt på : 
flødeskum - lammeøre - bølgenblå - åbent hav - andeæg -frosthimmel  og lys rullesten .... - den mørke blå er en rest af rasmilla's luksusgarn :) .... 
Jeg er vild med farverne, der minder mig om : 
- ja jeg bader endnu - men vil skåne jer for bare lår :)  

Opskrift : ingen !! men en idé fra en sweater jeg havde for... ja  - 35 år siden ... (min mor havde strikket den gang - men husker den ikke)  mon hun gør nu ?  :) ....( ha ha .. ja grin I bare - :)

Noter : ingen ! - og der kommer ingen !! -  men som udgangspunkt brugte jeg samme maskeantal, som på de mange foregående  og lidt på slum ....
Hot or not : den kunne godt ha' været 2 cm længere ...
- men tror på hot - som dengang i 70'erne ...
- under min dun-vest, inden vinter jakken skal i brug :)
                   

 Beklager blandingen,men det var sådan det hang sammen !! Håber I alle nyder og værdsætter livet ...så længe vi har det.  

24 kommentarer:

 1. Det gør mig ondt på dine vegne. At miste en som står en nær er altid svært.ord er fattige,så sender et kæmpe kram til dig.

  Jeg synes det er blevet en flot trøje med alle ender hæftet og klippet...ti hi.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Hvor trist med din mormor, uanset om man var forberedt eller ej er det et kæmpe tab, stort varmt blogkram til dig. Din trøje er da vildt fed, så mangler du "bare" at strikke partisaner tørklæde :)), som du også har på på 70-billedet

  SvarSlet
 3. Det gør mig ondt med din mormor.

  Hvor er din bluse fin.

  Tillykke med dagen, det var jo en dejlig dag vi havde fået.

  Knus yt.

  SvarSlet
 4. Årh avs Marianne. Det er altid hårdt at skulle sige farvel til een man elsker og står nær. De varmeste tanker til dig.
  Og hold nu op hvor er dén trøje bare lækker. Elsker at den har lommer og hætte. Elsker farverne og ja det hele. Og når nu du virkelig bliver irriteret over at den er 2 cm for kort, så skriver du bare til mig, så køber jeg den! : )
  Og stort skulderklap til dig for at du stadig bader - men ikke viser lår ;-)
  Kh. Liv

  SvarSlet
 5. Åh det er svært, selvom man er forberedt, varme tanker her fra

  SvarSlet
 6. Ked af af høre det med din mormor.... Av...

  trøjen er helt vild skøn. Hvor er du altså bare sej til at strikke.
  Kh jette

  SvarSlet
 7. Super smuk trøje og jeg kondolerer <3

  SvarSlet
 8. Jeg kondolerer, men hvor er din bluse flot, Du er god til at finde på, og få det omsat til virkelighed. Vh Lykke

  SvarSlet
 9. Gør mig ondt at du har mistet din mormor- det er ikke rart at miste dem vi holder af. Det er svært og vi skal huske at sorg tager tid.
  Flot trøje :)

  SvarSlet
 10. Kondolerer med din mormor - det er svært at miste ens kære
  Jeg bliver også nødt til at kommentere på din trøje - den er altså flot! En rigtig fin model og nogle skønne, skønne farver.

  SvarSlet
 11. Kondolerer, ja, det gør så forbandet ondt at miste. Har lige mistet min søster. (62 år)
  Føler med dig.
  Trøjen er rigtig skøn, den vil varme dig.
  Knus og tanker fra Kirsten

  SvarSlet
 12. Vil tænke på dig i weekenden, ved det er svært, men tænk på at mormor vil sidde oppe og følge med i alle dine gøremål, både de kreative og dine bade/cykelture, jeg er sikker på at hun lige som dig var en sej dame. By the way, jeg elsker din trøje, gid man lige som dig kunne strikke ud af hovedet uden opskrift, jeg ved godt at du ikke laver opskrifter, men hvordan er forstykkets sider strikket så der kommer lommer i, kan ikke lige greje det?
  Mange knus fra en anden blomst.

  SvarSlet
 13. Kære Marianne.
  Det gør mig ondt at høre om din mormor. Det bliver svært at komme igennem, og jeg tænker på dig og dine kære..
  Himmel og hav er vidunderlig! ♥
  Kæmpekram

  SvarSlet
 14. Hej Marianne kondolerer det er altid svært at miste om det er ung eller gammel, men de gode minder kan hentes frem igen og igen.lyder som du har mange gode minder om din mormor.
  Stort knus kirsten ( Mallorca)

  SvarSlet
 15. Kære marianne er ked af at høre, at du har mistet din mormor. At miste gør altid så ondt og selvom man prøver at forberede sig er man aldrig forberedt alligevel.. Sender dig varme tanker og en blogkram herfra...

  Endnu engang har du lavet en helt vild fed trøje. Er vild med den måde du har lavet lommerne på og tænker at den vil jeg da lige lure lidt på. Kan godt forstå det med dine noter og tanker, nogen gange er det bare ens eget det man har lavet som man ikke har lyst til at dele og det sgu iorden..

  Håber at du er kommet igennem weekenden trods alt...

  SvarSlet
 16. Kære Marianne. Hvor er jeg ked af at høre, at du har mistet din mormor. Det gør ondt at miste. Godt at du har mange gode minder om din mormor, du kan hente frem, når du har brug for hende. Du får et ekstra kram, når vi ses på lørdag.
  Trøjen er SÅ lækker.
  Kæmpe kram Hanne

  SvarSlet
 17. Det gør mig ondt at høre Marianne, at din mormor er gået bort.
  Og kan jeg så i samme åndedrag og i samme kommentar skrive, fed bluse?
  Det tillader jeg mig.
  Masser af kram, Stine

  SvarSlet
 18. Kondolerer med din Mormor, dejligt at du har glade minder om hende at tænke tilbage på når du har behov for det.
  Hvor er det en skøn trøje du har strikket og blevet færdig med den lige i rette tid til efteråret.
  Hanne

  SvarSlet
 19. Kondolerer med din mormor - håber I får sendt hende godt afsted og dejligt at der er masser af gode minder at leve videre med!
  Trøjen er super skøn og kommer måske også til at minde lidt om din dejlige mormor nu!

  SvarSlet
 20. Åh søde - gør mig ondt at høre om din mormor. Det er altid svært lige meget alder når en elsket går væk. Hold fast ved de gode minder og tanken om at hun har fået fred efter lang tids sygdom♥ Skøn trøje og ungdomsbilledet af dig herligt. Husker godt stilen. Også skøn selfie ;-) Knus♥

  SvarSlet
 21. Det er altid svært når nogen, man har kær dør. Uanset om det er unge eller ældre. Forskellen ligger i at når man dør som gammel, har man trods alt levet et langt liv og jeg håber din mormors har været godt.. Glæd dig over, at du havde din mormor så længe og minderne kan ingen tage fra en.
  Min mor døde da hun kun var 55 år af kræft og jeg har overlevet en kræftsygdom - så jo jeg nyder og værdsætte mit liv, så godt som jeg kan. Glemmer det nogen gange, men tænker det også er meget godt, at man ikke altid spekulerer så meget over livet og også giver sig selv lov til engang imellem, at være sur og trist. Knus fra mig :)

  SvarSlet
 22. kondolerer! Vi ved alle at det er den vej det går, men utroligt svært når det er så vidt. Håber tiden og begravelsen bliver som du ønsker .
  Kh Nola

  SvarSlet
 23. Flotte farver :-)
  Kh Christina

  SvarSlet