lørdag den 4. januar 2014

Tempelblomst 2 ...

Jubiiiiii ...
Forsøget er lykkes...  ♡  
Min anden tempelblomst er kommet til verden :) 
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg, som mange andre, er ret begejstret for tempelblomst af Annette Danielsen - og jeg har ikke været i tvivl om at en 2'er måtte strikkes - på et tidspunkt :) ..

Min 1. tempelblomst  blev strikket i efteråret - præcis som opskriften fortalte, med 3 tråde - og ingen svinkeærinder .... 
Den passede perfekt og bliver flittigt brugt .....

Hvorfor så lave om på det .... og forsøge nyt på en 2'er....

Jo, fordi den måske er liiige det varmeste når jeg også gerne vil bruge den indendørs :) - og dem der læser med her, ved jo også at jeg gerne vil improvisere lidt, sååå  ....

Derfor fandt jeg, 300 gram smuk skifergrøn højlandsuld fra Garnudsalg  på mit lager, - satsede og håbede der var nok - (den få's ikke mere - eller ikke i øjeblikket)

13 dage i det gamle og 2 dage i det nye år  - hvor sloganet herhjemme har været : Hvis vi ikke skal andet - så strikker jeg liiiige en omgang, er det ok ? :) ....

235 gram helt præcist er nu blevet forvandlet til min 2. og lettere/tyndere og en smule længere udgave af tempelblomst  - strikket kun med den ene garn  - på pind 3 og 3 1/2  - selvfølgelig med flere masker fra starten - og mange mange flere end i opskriften til sidst (helt nøjagtig 188 mere end på 1'eren) - hvert blad/blomst har fået én eller to extra omgange i højden - og nogle blade har fået flere udtagninger -  der er kommet en række blade mere til - og naturligt også en del flere omgange  - improviseret lidt her og der ...
- indtil sidste maske ....
Jeg holdt vejret da jeg lukkede a' ....
- pustede ud ... og blev ikke skuffet ... 

Jeg kunne næsten ikke vente til vaskemaskinen havde vugget den jævn, og den var tør ....I dag blev den forviget i det dejlige vejr :)

I kan selv bedømme om i synes om .... Jeg gør ihvertfald... :) 

Imens jeg overvejer næste strikke-projekt, kan jeg nu snart sende endnu en færdig top, ned i UFO-kurven ..... 
- og også på patchwork-siden må der startes nyt ..... 

Jeg ønsker jer alle en dejlig 1. weekend i det nye år :)

48 kommentarer:

 1. Den ser rigtig dejlig ud.
  I er et godt par ;)

  Kh yt

  SvarSlet
  Svar
  1. den er rigtig dejlig :) og tak søde Yt

   Slet
 2. Den er helt fantastisk. Godt gået. Jeg er også vild med min. ind i mellem tænker jeg om folk tror jeg ikke har andet. Men jeg skal måske bare strikke nogle flere i forskellige farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du nok hellere :) smiler..... tak for roser

   Slet
 3. Wow hvor flot, godt du har delt dine fif, for jeg ville også helst have en som ikke er så tyk som original, såååååå Marianne, havde jeg kunnet lave klappende hænder på min mobil havde du fået en hel bunke

  SvarSlet
 4. Den er lige så flot som etteren :-) Måske kommer den på pindene når TukTuk er færdig.

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tuk tuk er godt nok også fin :) tak for roser :)

   Slet
 5. Pyha så mange improvisationer og ændringer i opskriften. Så avanceret er jeg overhovedet ikke, selvom jeg må erkende at jeg har svært ved at følge en opskrift til punkt og prikke... så jeg er vældig imponeret over dine evner og erfaringer! Den er blevet rigtig fin og lige dig (tænker jeg). God weekend. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. det lyder måske a mange men når man sidder med det er det ikke så vildt :)
   Den ER nemlig lige mig :)

   Slet
 6. super flotte tempelblomst. jeg har den på min ønskeliste. Skal klart være den tynde model :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elin :) glæd dig den er så dejlig at strikke :)

   Slet
 7. Søde Marianne, så har du gjort det igen, den er super flot, ja det er de begge to, men er meget vild med den grønne - ja gad vide hvorfor 😊😊😊
  Skal jeg ikke prøve at tage mit eksemplar på, på tirsdag,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep det har jeg :) din er godt nok også fin :)

   Slet
 8. Wau hvor er den blevet flot :-) kan godt lide at den er lettere. Synes min er lidt varm at have på indenfor, så måske en ny i tynd udgave er løsningen. Tak fordi du deler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og Velbekomme :) rart at kunne inspirere andre :)

   Slet
 9. Den er godt nok blevet flot!
  Jeg kan slet ikke (har vist ikke øvet mig nok) have uld på indendøre. Jeg sveder tran. Har strikket en cardigan i 1 tråd Supersoft og den er for varm. Men det er helt sikkert en tilvendingssag, som jeg må lære :0)
  Dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op Kari ... Jeg elsker at bære uld og synes det regulerer og transportere varmen :)

   Slet
 10. Super lækker tempelblomst 2. Den lettere version tiltaler osse mig. Jeg blir så imponeret over at du "bare" lige omsætter opskriften - og at det kommer til at passe ;-)
  Tempelblomst står på min strikke liste nu da julegaverne er klaret.
  Ha en dejlig søndag.
  Kh
  Anne Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne gang var det også med spænding ... jeg er rigtig glad for at det lykkedes og at jeg kan inspirere jer andre :) tak for roser :)

   Slet
 11. hvor er den blevet lækker... jeg har jo også gået og kredset lidt om den tempelblomst men synes, at den nok blev lidt for varm til mig... men måske med din ide... eller skal nok lige strikke den efter opskriften først måske... det med lige at omsætte opskrifter er min hjerne altså ikke super glad for lige for tiden...

  SvarSlet
  Svar
  1. tak søde Marion .... måske det er lettere 2.gang ... men starten er jo næsten den samme bortset fra at jeg har lidt flere masker :)
   håber det lykkes for dig :)

   Slet
 12. Lækker tempelblomst 2 :-) Modigt at ændre i opskriften, det turde jeg ikke lige give mig i kast med. Men det kan være at når først har prøvet det flere gange at der måske er noget der lykkedes :-)
  Flot arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak :) ja måske det er sådan .... det værste der kunne ske var jo en optrævling :)
   Det gik heldigvis godt :) også denne gang :)

   Slet
 13. Hvor er de blevet flotte - er også i gang strikke med dobbeltgarn :)
  Du er så go til at improviserer, det kan min hjerne desværre ikke mere, så er det godt der findes opskrifter :)
  Rigtig dejlig søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har det lige omvendt ... er ikke så god til at følge en opskrift :) og det er heller ikke altid så godt .... der findes rigtig mange fine opskrifter ... og det er jo dem jeg bliver inspireret a' :)

   Slet
 14. Din tempelblomst nr. 2 er bare så flot - kunne godt tænke mig en sådan :) og venter spændt på dit næste tæppe :) utrolig energi du har :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak søde Majken ... jeg er færdig (toppen) - så ved næste tørvejr må det foreviges
   krea i sofaen = afslapning :)

   Slet
 15. Wauw Fantastisk flot arbejde :-)

  SvarSlet
 16. Smukke tempelblomster, og din ide med at lave en tyndere udgave tiltaler mig meget, da jeg - ligesom dig, synes at min første bliver lige lovligt varm. Jeg er lige ved at være færdig med min første tempelblomst.
  Jeg synes også rigtigt godt om dit patchwork tæppe. Jeg er selv patchworker, og har lige lagt sidste hånd på et slumretæppe til min mor, som blev meget vel modtaget.
  Respekt for dit fine arbejde, og din dejligt inspirerende blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tusind tak Dorte :) og dejligt at kunne inspirere ...

   Slet
 17. Den ser rigtig dejlig ud din tempelblomst. Jeg glæder mig til jeg en dag selv kan lave om på garntykkelser, strikkefastheder osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for roser Britt ... omregning er jo bare matematik :) Håber du en dag får mod til at prøve :)

   Slet
 18. Den er super smuk, og en dejlig farve til dig.

  SvarSlet
 19. Igen en smuk trøje der er kommet ud af al din flid. Dit tæppe bliver også flot.
  Hanne

  SvarSlet
 20. Den er bare skøn. Jeg sidder helt og for lyst til at finde mønsteret også gå i gang.
  Selvfølgelig skal mønsteret ikke følges ;o) hi jeg følger også nogle gange mit eget hoved.
  Smukt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler ... Nej selvfølgelig ikke :) Glæder mig til at se din version hvis den kommer på pindene :)

   Slet
 21. Smuk, smuk Tempelblomst. Den kunne godt passe mig, blot skal det ikke være uld, da jeg har varme nok ;-) Men den må jo kunne laves i et andet garn også. Som dig skal jeg også lave om på tingene...
  Og patchworktæppet... Wauw siger jeg bare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan helt sikket laves i andre garner ... og omregning kan du jo sagtens :)
   Tak for roser

   Slet
 22. Ej det er da den lækreste "bluse/poncio"!
  Jeg må for pokker snart finde tiden til at lære og strikke...
  Sikke en gave det må være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan kan også lære det søde Line .... og du vil elske det :)
   knus og tak

   Slet
 23. Hej M
  Jeg sidder lige nu med min første Tempelblomst på pindene, og da jeg er blevet anbefalet at lave den mindst en række blade længere, har jeg lige adspurgt min gode ven Mr Google, og jeg landede lige her som det første.
  Og da jeg for det første desværre er møg uldsart og egentlig også bare gerne vil have en nr to i en tyndere udgave, kunne jeg virkelig virkelig VIRKELIG godt bruge en udførlig beskrivelse af hvordan du har gjort din nr to. For dén er simpelthen lige i øjet til min lyst!!! Men men men....lidt mere her og der er altså slet ikke noget jeg tør begive mig udi! Så. Kunne du mon lokkes, overtales, charmeres til at give en lille detaljeret udgave!?!??? Mys møs kram klem kys knus og kæmpehjerte i den dybeste taknemmelighed!

  SvarSlet
 24. Hej M
  Jeg sidder lige nu med min første Tempelblomst på pindene, og da jeg er blevet anbefalet at lave den mindst en række blade længere, har jeg lige adspurgt min gode ven Mr Google, og jeg landede lige her som det første.
  Og da jeg for det første desværre er møg uldsart og egentlig også bare gerne vil have en nr to i en tyndere udgave, kunne jeg virkelig virkelig VIRKELIG godt bruge en udførlig beskrivelse af hvordan du har gjort din nr to. For dén er simpelthen lige i øjet til min lyst!!! Men men men....lidt mere her og der er altså slet ikke noget jeg tør begive mig udi! Så. Kunne du mon lokkes, overtales, charmeres til at give en lille detaljeret udgave!?!??? Mys møs kram klem kys knus og kæmpehjerte i den dybeste taknemmelighed!

  SvarSlet